Festival Sinestezija :: Herceg Novi • Neda Fanfani
od 15.8.2020) je otovrena granica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom. Korona virus info 2020.

Festival Sinestezija :: Herceg Novi

20 – 29 Jul 2012- Herceg Novi

Festival Sinestezija

Tekst je preuzet sa stranice http://www.facebook.com/sinestezijafestival/info
Takodje posjetite i njihovu Flickr stranicu,
https://twitter.com/#!/sinestezijame

Festival će biti posvećen umjetnosti i savremenoj kreaciji u najširem smislu, i već na tom prvom koraku uspostavlja se veza između novljanskih oriđinala i pojmova umjetnika – uvijek specifičnih i originalnih karaktera koji kreiraju začudnu, iznenađujuću i jedinstvenu umjetnost. Sama tema karaktera već duže vrijeme je aktuelna na savremenoj sceni umjetnosti i dizajna, i ima svoju primjenu u dizajnu, marketingu, vizulenim umjetnostima, industrijskom dizajnu… Autori koje želimo da pozovemo da učestvuju na festivalu jesu nova vrsta oriđinala, iako i sami vjerovatno nisu svjesni postojanja ovakvog pojma.

Oni će doći u Herceg Novi kako bi se upoznali sa ovim specifičnim lokalnim nasljeđem, i iz novljasnkih likova crpili inspiraciju i priče za svoje radove, koji će nastajati i biti predstavljeni u samom gradu. Ovaj pojam bi bio lajt-motiv čitavog festivala, bilo da se radi o koncertu, predavanju, publikaciji, promotivnoj kampanji, video projekciji, paradi u centru grada ili nekom istraživanju u okolnim planinama.

Festival istovremeno želi da sam grad Herceg Novi postavi kao poligon igre i kreacije, i involvira posjetioce, sugrađane i turiste u istraživanje njegovih skrivenih urbanih cjelina i specifičnosti.

PROGRAM ĆE SE REALIZOVATI KROZ:

INTERVENCIJE U JAVNOM PROSTORU ● PERFORMANSE I PARADE ● UMJETNIČKI REZIDENCIJALNI PROGRAM ● MUZIČKI PROGRAM ● SKULPTURE ● MURALE I STREET ART ● DJEČIJI PROGRAM ● VIDEO PROJEKCIJE ● SVJETLOSNE INSTALACIJE ● KREATIVNE RADIONICE ● URBANE IGRE

i još mnogo toga!

http://www.flickr.com/photos/sinestezijafestival/