Tradicionalni zimski Kotorski karneval - Kotor 2014 • Neda Fanfani
od 15.8.2020) je otovrena granica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom. Korona virus info 2020.

Tradicionalni zimski Kotorski karneval – Kotor 2014

 

Suorganizator karnevala je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.
Posjetite njihove prezentacije. Hvala!

Kotorski zimski festival 2014 

 

Kotorske zimske karnevalske fešte biće održane od 15. do 23.februara.
U subotu 15.februara u Domu kulture na Prčanju će u 15 sati biti održan Dječji maskenbal. Otvaranje karnevalaskih svečanosti predviđeno je za 19 sati u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” programom Kotorskih bokunića “Da ako skapulamo”. U 21 sat će u MZ Dobrota biti organizovan Dobrotski maskenbal. U nedjelju 16.februara u Domu kulture u Škaljarima u 14 sati će biti priređen Dječji maskenbal. “Veče klapa” u velikoj sali Kulturnog centra planirano je za ponedjeljak 17.februar u 18 sati. Dan kasnije će u crkvi Svetog Duha u 18 sati biti održan “Koncert pod maskama”. “Karnevalska papalada” zainteresovane očekuje u srijedu 19.februara u 18 sati na Pjaci od kina, a u slučaju lošeg vremena na zatvorenom prostoru Gradske pijace (pod markat). 
U četvrtak 20.februara u velikoj sali Kulturnog centra u 18 sati Studio za moderan ples, balet i mažoretke “Alisa” iz Kotora prirediće mjuzikl pod nazivom “Čaroban voz”. Istog dana u 19 sati u šoping centru “Kamelija” biće modna revija “Štuk i pitura, ke bela figura”. Maskenbal u Školskom centru Kotor biće priređen u petak 21.februara u 19 sati. U isto vrijeme u Domu kulture u Škaljarima biće održano Škaljarsko veče. Tradicionalni karneval na Prčanju biće organizovan u subotu 22.februara u 15 sati. U 18 će biti samostalni koncert mažoretki “Fešta” u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković”, a u 22 sata maskenbal u diskoteci Maksimus. Za nedjelju 23.februar predviđen je TRADICIONALNI ZIMSKI KOTORSKI KARNEVAL. Početak je u 14 sati, od 16 će na Glavnom gradskom trgu biti organizovano proglašenje pobjednika, a potom će Kotorane i goste zabavljati bend “Slatka tajna”.
Organizator zimskih karnevalaskih svečanosti je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a  pokrovitelj Opština Kotor.
Tekst je preuzet sa sajta radio Kotor. Posjetite njihov sajt na adresi:
http://radiokotor.info/mn/index.php?option=com_content&task=view&id=19750&Itemid=1