Međunarodni ljetnji karneval :: Kotor • Neda Fanfani
od 15.8.2020) je otovrena granica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom. Korona virus info 2020.

Međunarodni ljetnji karneval :: Kotor

Međunarodni letnji karneval
(Kotor, ove godine: 30. jul – 2. avgust) – Slicno zimskom, i letnji karneval je namenjen zabavi i slavlju na ulicama i trgovima Kotora koje prisustvuju oko 30.000 posetilaca. Ova manifestacija nastala je poslednjih nekoliko godina, da bi prevashodno turistima dočarala ugođaje uličnih zabava i prenela im duh Kotora i vedrinu koji u tom gradu vekovima traju. Za razliku od zimskog koji je lokalnog tipa, letnji karneval je internacionalnog tipa. 2011. godine održaće se X po redu karneval.Searock festival

Rok kultura, i kao muzički pravac i kao sistem vrijednosti i uvjerenja, jedna je od najznačajnijih spona, veza među ljudima. Univerzalni jezik pop rok muzike, koji već više od pola vijeka povezuje ljude različitih prostora, generacija, vjera i nacija, snažan je idejni pokretač današnjice. Ovogodišnji dvodnevni festival alternativnog roka planiran je 25. i 26. jula, organizovanjem koncerata: Woven Hand (USA), Kenneth Stringfellow (USA), Black Lips (USA), Rebel Star (Srbija), Stray Dogg (Srbija), Solid Ground (Crna Gora).

Pro Kotor Art Requiem u 2014. godini planira pripremu i finaliziranje projekta Tempora Catharinorum Spiritus Musicus CLAUSILIA CATHARENSIS i nastavak koncertnih aktivnosti kvarteta „Con Fusion“:

– maj – avgust: jazz&fusion koncerti u izvedbi kvarteta „Con Fusion“ (Ivan Marović – klavir, Dragan Ivanović – bas, Blažo Tatar – bubnjevi i Božidar Bobo Nikolić – gitara);

– avgust – septembar: multimedijalni hepening sa promocijom CD-a Tempora Catharinorum Spiritus Musicus CLAUSILIA CATHARENSIS. Projekat je zamišljen kao fuzija raznorodnih oblika izražavanja: muzika, slika i video projekcija. Ideja je da se muzičko nasljeđe našeg podneblja prikaže kroz savremene standarde muzičkog i vizuelnog izražavanja.