Put preko Žabljaka

Ljeto 2022 Crna Gora | Apartmani. Pišite na Viber / WhatsApp .

 

Nema putarine, ne treba zeleni karton, mjesta za odmor ima pored puta, ima benzinskih pumpi, lijepi pejzazi, na granicnom prelazu nema guzvi…
Trenutno stanje na prelazima provjerite odje!

Srbija

Užice – Prijepolje –

Granični prelaz Jabuka –

Crna Gora – Pljevlja – Žabljak – Šavnik – Nikšić( putokazi Risan) -Lipci (skretanje za Herceg Novi) –  Kamenari – Bijela – Baošići – Đenovići- Herceg Novi

Na oko 2 km od izlaska iz grada Prijepolja je skretanje na desno za PLJEVLJA.  Na graničnom prelazu nije bilo gužve u maju a vjerujem da će biti malo u sezoni. Granični prelaz je Jabuka i nema kamiona i autobusa. Granična policija ne pravi nikakve probleme i čak su i ljubazni (kažu dobar dan 🙂 , carinici samovoljno odredjuju vrijdnost robe i na to nemate pravo zalbe, za CG-gradjane je dozvoljeno unos do 45 Eura vrijednosti robe)

Preporučeni apartmani

« 1 од 3 »

Naravno ako dolazite sa đecom prvo se raspitajte koje dokumente treba da imate za njih. Br. telefona je 1300, korisnički servis turističke organizacije Crne Gore.
kako izgleda put zimi:


Za pauzu preporučujemo da stanete na mostu na Tari. Pogled je fenomenalan. Prijaće vam. Tu imate restoran u kome se možete osvježiti i uživati u pogledu .od 27.8.2015:
Na mostu Djurdjevica Tari se naplacuje obilazak i kosta 3 Eura.
Kako prenosi CDM:
Radi se, naime, o tome da službenik Nacionalnih parkova naplaćuje ulaznice od tri eura na samom mostu, a umjesto rampe i naplatne kućice postavio je automobil u kojem je i fiskalna kasa. Put je u odličnom stanju, nema gužve i za svaku pohvalu. Od Nikšića do raskrsnice u Lipcima ima samo jedna kafana ali mnogo mjesta i proširenja za pauzu. Na ovome putu se ne naplaćuje putarina i zaobilazi se trajekt ako idete do Herceg Novog.


Ako idete u pravcu Budve (ako ne želite da idete preko trajekta u Kamenarima) nastavite prema Kotoru i kroz tunel Vrmac(zatvorite prozor). Novost je da su napokon sredili raskrsnicu za Kotor kod tunela i napravili kružni tok. Za Budvu uzmite treći izlaz.
Važna napomena: poštujte ograničenja brzine. Emisija SAT; na televiziji RTS je napravila reportažu o ovome putu i preporučujemo da je pogledate.LINK

Cijena trajekta u Boki Kotorskoj.

Cijena prevoza:
biciklisti 1 euro.
za motorcikle 2 eura,
automobili 4,5 eura i 4 eura van sezone

autobuse 15 i kamione do pet tona 9
minibusevi od sedam do 20 sjedišta, 9 eura.

Za kamione preko pet tona, one do pet tona sa prikolicom, kao i za putničke i teretne kombije sa prikolicom, iznosi 12,5 eura.

Nasa preporuka je da idete okolnim putem oko Boke Kotorske ako vam baš nije preša.

Srećan put i dobrodošli!!!


3 thoughts on “Put preko Žabljaka”

  1. Video je odličan, i sam planiram ove godine, doduše iz Slavonije(HR) se zaputiti u Crnu Goru, tako da dio puta idem u BiH dio RS, i jako se veselim, obožavam ovakve avanture. Vaš post i linkovi su mi od koristi. Korisnim i http://www.kartacrnegore.com planer putovanja jer mi je ovo ipak prvi tako duži put. Ako se sjetim možda javim utiske. 🙂

Comments are closed.

Korona virus info 2021.