Put preko Žabljaka

 

Nema putarine, ne treba zeleni karton, mjesta za odmor ima pored puta, ima benzinskih pumpi, lijepi pejzazi, na granicnom prelazu nema guzvi…
Trenutno stanje na prelazima provjerite odje!

Srbija

Užice – Prijepolje –

Granični prelaz Jabuka –

Crna Gora – Pljevlja – Žabljak – Šavnik – Nikšić( putokazi Risan) -Lipci (skretanje za Herceg Novi) –  Kamenari – Bijela – Baošići – Đenovići- Herceg Novi

Na oko 2 km od izlaska iz grada Prijepolja je skretanje na desno za PLJEVLJA.  Na graničnom prelazu nije bilo gužve u maju a vjerujem da će biti malo u sezoni. Granični prelaz je Jabuka i nema kamiona i autobusa. Granična policija ne pravi nikakve probleme i čak su i ljubazni (kažu dobar dan 🙂 , carinici samovoljno odredjuju vrijdnost robe i na to nemate pravo zalbe, za CG-gradjane je dozvoljeno unos do 45 Eura vrijednosti robe)

Preporučeni apartmani

« 1 од 3 »

Naravno ako dolazite sa đecom prvo se raspitajte koje dokumente treba da imate za njih. Br. telefona je 1300, korisnički servis turističke organizacije Crne Gore.
kako izgleda put zimi:


Za pauzu preporučujemo da stanete na mostu na Tari. Pogled je fenomenalan. Prijaće vam. Tu imate restoran u kome se možete osvježiti i uživati u pogledu .od 27.8.2015:
Na mostu Djurdjevica Tari se naplacuje obilazak i kosta 3 Eura.
Kako prenosi CDM:
Radi se, naime, o tome da službenik Nacionalnih parkova naplaćuje ulaznice od tri eura na samom mostu, a umjesto rampe i naplatne kućice postavio je automobil u kojem je i fiskalna kasa. Put je u odličnom stanju, nema gužve i za svaku pohvalu. Od Nikšića do raskrsnice u Lipcima ima samo jedna kafana ali mnogo mjesta i proširenja za pauzu. Na ovome putu se ne naplaćuje putarina i zaobilazi se trajekt ako idete do Herceg Novog.


Ako idete u pravcu Budve (ako ne želite da idete preko trajekta u Kamenarima) nastavite prema Kotoru i kroz tunel Vrmac(zatvorite prozor). Novost je da su napokon sredili raskrsnicu za Kotor kod tunela i napravili kružni tok. Za Budvu uzmite treći izlaz.
Važna napomena: poštujte ograničenja brzine. Emisija SAT; na televiziji RTS je napravila reportažu o ovome putu i preporučujemo da je pogledate.LINK

Cijena trajekta u Boki Kotorskoj.

Cijena prevoza:
biciklisti 1 euro.
za motorcikle 2 eura,
automobili 4,5 eura i 4 eura van sezone

autobuse 15 i kamione do pet tona 9
minibusevi od sedam do 20 sjedišta, 9 eura.

Za kamione preko pet tona, one do pet tona sa prikolicom, kao i za putničke i teretne kombije sa prikolicom, iznosi 12,5 eura.

Nasa preporuka je da idete okolnim putem oko Boke Kotorske ako vam baš nije preša.

Srećan put i dobrodošli!!!


3 thoughts on “Put preko Žabljaka”

  1. Video je odličan, i sam planiram ove godine, doduše iz Slavonije(HR) se zaputiti u Crnu Goru, tako da dio puta idem u BiH dio RS, i jako se veselim, obožavam ovakve avanture. Vaš post i linkovi su mi od koristi. Korisnim i http://www.kartacrnegore.com planer putovanja jer mi je ovo ipak prvi tako duži put. Ako se sjetim možda javim utiske. 🙂

Comments are closed.