Reklamiranje na Google, Yandex i Bing

Reklamiranje na Google, Yandex i Bing

Od 2010 koristim Google reklame i ponekad se zasitim i kažem da probam nešto Novo. Eto probah Yandex, probah. Dadoh šansu Bingu opet, nema šanse opet. Najispltljivi je G,Y pa B

Podrška!?

Tu već G i Y imaju istu ocijenu. Ljubazni su ali čekaš bar dan na odgovor tj. mejl. Telefonom nijesam probao jer sve oću da imam napismeno.
Bing ima live Chat sa pravim ljudima i uglavnom je sve super, jedina mana što zavisi na koga naletite, John ili Bob… razlika je velika ali podrška je instant. Oni vaš problem pošalju kolegama i to se malo čeka, par dana. Katastrofa,

Pokrivenost pretrage?

G i Y pa onda stvarno ako ste pukli BING

UI, asistencija za ključne riječi?

G ima već poznate platforme za traženje ključnih rijči i keyword planner unutar samog Adsa kao i svi ostali. Meni lično Yandex metrica je vizuelno najpreglednije, Bing ima super interface na webmaster platformi ali zaista malo podataka. Tako da jedino ako ste u Americi i to vam je ciljna grupa Bing je OK i može da se takmiči sa ostalima. Y ima takodje kao i google https://wordstat.yandex.com/ i tu možete pronaći interesovanje za vaš pretraživi pojam. Bing ima mogućnost uvoza sa GoogleAds platforme. VRH. SVI imaju mogućnost upisivanja negativnih ključnih riječi i njihov uvoz.

Plaćanje

Yandex samo prepaid preko PayPalla i poslije dva dana imate kredit.
Bing i Google odmah vidljivo.

Cijena klika

G od 1 cent
Y od 3 centa
B od 5 centi
Ispltljivost možete pratiti preko instaliranja raznih TAGova.

Ciljano geografsko područje sa jezicima

G cijeli svijet i svi jezici
Y Rusija, Turska, istočni blok. Svi jezici.
B ograničeno jezikom, ako jezik nije naveden u listi reklama vam je neodobrena. Naša Latinica, čeka se odobrenje po nekoliko dana. Meni su odobrili i poslije par dana bez obavještenja onemogućili ključne riječi. Dakle smor od servisa. Nema nas na listi i neće biti skoro.

Obavještenja

G će vam na pojavu malera izgasiti reklame i upozoriti vas. Jako dobar servis za detekciju malvera na cijelom serveru imaju. Neće vam ugasiti za stalno već samo deaktivirati i brzo nakon ponovnog slanja na odobrenje prihvatiti. Prvi mejl od strane servera je malo scary ali poslije u prepsici sa ljudima iz podrške sve je jasnije i djeluje cool.
Y ima sličan servis da se reklame zaustave ako je sajt van funkcije.
B nemam pojma.

Ovo je moje lično mišljenje. Google za sve a Yandex za Rusiju. Bing…možda Amerika.