Preko Zabljaka
Auto mapa puta Srbija- Crna Gora(Herceg Novi, Risan, Boka Kotorska), novim putem preko Durmitora.

Obavjestenje 27.8.2015:
Na mostu Djurdjevica Tari se naplacuje obilazak i kosta 3 Eura.
Kako prenosi CDM:
Radi se, naime, o tome da službenik Nacionalnih parkova naplaćuje ulaznice od tri eura na samom mostu, a umjesto rampe i naplatne kućice postavio je automobil u kojem je i fiskalna kasa.
Sta mislite o ovome i ako imate jos neke informacije ostavite u komentaru ispod ili na chat aplikaciji sa desne strane.

Nema putarine, ne treba zeleni karton, mjesta za odmor ima pored puta, ima benzinskih pumpi, lijepi pejzazi, na granicnom prelazu nema guzvi…

Srbija

Užice – Prijepolje –

Granični prelaz Jabuka –

Crna Gora – Pljevlja – Žabljak – Šavnik – Nikšić( putokazi Risan) -Lipci (skretanje za Herceg Novi) –  Kamenari – Bijela – Baošići – Đenovići- Herceg Novi

Rucno radjene saksije u Crnoj Gori
Rucno radjene saksije u Crnoj GoriNa oko 2 km od izlaska iz grada Prijepolja je skretanje na desno za PLJEVLJA.  Na graničnom prelazu nije bilo gužve u maju a vjerujem da će biti malo u sezoni. Granični prelaz je Jabuka i nema kamiona i autobusa. Granična policija ne pravi nikakve probleme i čak su i ljubazni (kažu dobar danalt) Naravno ako dolazite sa đecom prvo se raspitajte koje dokumente treba da imate za njih. Br. telefona  je 1300, korisnički servis turističke organizacije Crne Gore.
Za pauzu preporučujemo da stanete na mostu na Tari. Pogled je fenomenalan i placa se 3 EUra.  Tu imate restoran u kome se možete osvježiti i uživati u pogledu .

Put je u odličnom stanju, nema gužve i za svaku pohvalu.Od Nikšića do raskrsnice u Lipcima ima samo jedna kafana ali mnogo mjesta i proširenja za pauzu.

Na ovome putu se ne naplaćuje  putarina i zaobilazi se trajekt ako idete do Herceg Novog.

Ako idete u pravcu Budve  (ako ne želite da idete preko trajekta u Kamenarima) nastavite prema Kotoru i kroz tunel Vrmac(zatvorite prozoralt). Novost je da su napokon sredili raskrsnicu za Kotor kod tunela i napravili kružni tokalt. Za Budvualt uzmite treći izlaz.

Važna napomena: poštujte ograničenja brzine.

Mapa ispod je od Užica do naših apartmana u Đenovićima.

Emisija „SAT“ na televiziji RTS je napravila reportažu o ovome putu i preporučujemo da je pogledate.LINK

Cijena trajekta u Boki Kotorskoj.
Cijena prevoza:
biciklisti 1 euro.
za motorcikle 2 eura,
automobili 4,5 eura i 4 eura van sezone

autobuse 15 i kamione do pet tona 9
minibusevi od sedam do 20 sjedišta, 9 eura.

Za kamione preko pet tona, one do pet tona sa prikolicom, kao i za putničke i teretne kombije sa prikolicom, iznosi 12,5 eura.

Nasa preporuka je da idete okolnim putem oko Boke Kotorske ako vam baš nije preša.

Srećan put i dobrodošli!!!

Na poslijednjoj fotografiji se u lijevom uglu vidi audi Uzickih tablica koji na punoj liniji prestize kolonu i prestrojava se u nasu traku pri brzini oko 80km/h. Zato oprezno i polako na Ibarskoj magistrali.

 

 

AUTO MAPE  DO CRNE GORE