Tivat | Apartmani Fanfani Djenovici • Neda Fanfani
od 15.8.2020) je otovrena granica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom, Makedonijom. Korona virus info 2020.

Tivat | Apartmani Fanfani Djenovici

Tivat se nalazi u centralnom dijelu bokokotorskog zaliva, ispod lovćenskog ogranka Vrmca (710m), koji se proteže sa sjeveroistočne strane grada. Nasuprot se proteže tivatski zaliv koji ujedno predstavlja i najveći od četiri zaliva u Boki Kotorskoj. Tivatski zaliv svojim jedinstvenim izgledom osvaja svakog posjetioca.

Tivat zahvata površinu od 46 km2,od kojih oko 5 km2 izlazi na otvoreno more. Ima oko 15 000 stanovnika. Nalazi se na 42°26´sjeverne geografske širine i 18º42´istočne geografske dužine.

Duž obale Tivta nižu se male atraktivne lučice,uvale i brojne plaže čija površina iznosi oko 30 000 m2.

   Svojim položajem u bokokotorskom zalivu,uvalama,sa poluostrvom Prevlaka i ostrvom Sveti Marko i sa svojom poznatom plazom Plavi Horizonti,Tivat je upisan u turističke karte kao atraktivna turistička destinacija.

Izvor Turisticka organizacija Tivat

Put od nasih apartmana preko trajekta

Djenovici Kamenari, trajektom predjite do Lepetana. Cijena karte u jednom pravcu je 4 eura za putnicko vozilo. Biciklisti ne placaju kartu. Lepetani Tivat Udaljenost nasih apartmana je oko 15 km od centra grada Tivta. Plaza Plavi Horizonti spadaju u opstinu Tivat. Kada izlazite iz Tivta i prodjete aerodrom na kruznom toku uzmite prvi izlaz i idite prema Radovicima. Po ulasku u mjesto Radovici pratite znakove i put koji vas vodi na plazu Plavi Horizonti.

Parking se naplacuje 3 eura po satu ili danu.

Udaljenost plaze Plavi horizonti od nasih apartmana je oko 47 km ili sat vremena voznje kolima oko Bokokotrskog zaliva. Preko trajekta u Kamenarima put skracujete za 30 km ili 30 minuta voznje.

 

Do plaze je moguce doci i biciklom. U nasoj neposrednoj blizini moguce je iznajmiti biciklo vec za 5 eura po danu. Ako vec idete do Plavih horizonata usput vidite i naselje Bjelila.